5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT SOHBET EXPLAINED

5 Simple Statements About sohbet Explained

5 Simple Statements About sohbet Explained

Blog Article

Hatuniye (Devlet Hatun) Camii, Güdük Minare Kınacı sokaktaki Hatuniye Cami’nin kuzey ve doğu tarafına sonradan yapılan kerpiç duvarlı ve kara örtülü medrese odaları zaman içerisinde tamamen yıkılmıştır. Minare kitabesine göre I. Selçuklu Sultanı I. Alaaddin İbn-i Keyhüsrev zamanında 627 yılında yapılan bu camiyi ve minaresini yaptıran veya tamir ettiren Hacı Mahmud Zâde Bedreddin Biremunî’dir. Minare, Konya’daki Selçuklu minarelerinin more info en eskisi olarak bilinir. Kısa ve enli oluşu yüzünden “Kütük ya da Güdük Minare” olarak anılır. Asker ressamlardan Hüsnü Yusuf Bey’in (1817-1861) yaptığı bir yağlıboya tabloda minarenin iki şerefeli olduğu ve depremlerde üst şerefenin yıkıldığı söylenmektedir.

This website is utilizing a security provider to guard alone from on the net assaults. The motion you just executed activated the security Resolution. there are various steps that could result in this block such as distributing a specific phrase or phrase, a SQL command or malformed info.

protection commences with knowledge how builders obtain and share your facts. information privacy and safety practices might vary based upon your use, location, and age. The developer delivered this data and will update it eventually.

Ağacın sağında ise Aziziye Camii ve kırma çatılı yapısı ve tek minaresi ile Kapı Camii görülmektedir.

Bu sırada bir müşterileri ile yaşadıkları mükerrer senet meselesi yüzünden mahkemelik olmuşlar, tahkikatlar, yazışmalar, tekrar eden itirazlar uzamış gitmiş, Dahiliye Nezareti’ne kadar intikal etmişti. 1917 yılına gelindiğinde Konya’da gayrimüslümler arasında Dünya savaşı sırasında düşmanla işbirliği yaptıkları ve Konya Ekonomisine zarar verdikleri gerekçesiyle tehcir başlamış, göç ettirilenler arasına,

Merakımdır, var olanı da, geçmişte var olup bugüne yetişemeyeni de bilmek, görmek isterim. O yüzden eski fotoğrafları çAlright sıkça arar bulurum, bu sıralar bunu çAlrightça internette yapıyorum, bulduklarımı da arşivime kaydediyorum.

hemen sonrasında büyük bir şevk ve istekle arşivinde var olan bazı Konya fotoğraflarını benimle paylaşarak, blogun görsel zenginliğine katkı koyan ve her zaman olduğu gibi bana katkılarıyla güç veren,

Tüm yazı boyunca hemen hemen tüm fotoğraflarda göreceğimiz, ve neredeyse başjob soyunmuş olan fotoğrafın sağ tarafında gördüğümüz kırma çatılı, dört katlı gösterişli Konaktır.

arapça kitabe yer alır. bir zamanlar renkleri ve süslemesi ile eşsiz olan sandukasından günümüze pek birşey kalmamıştır. Türbenin dört yüzünde küçük havalandırma ve ışıklık pencereleri vardır. Türbenin Ziyaeddin Karaarslan’a ait olduğu sanılmaktadır.

Baştaki iki resimden biraz daha eski olan yukarıdaki fotoğrafta (four) aynı bölgenin biraz daha eski zamanı görülebilmektedir. 1898 öncesi olmalıdır, zira Şerafettin Camii’nin önünde Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmış olan nine kubbeli Konya Bedesteni henüz ayaktadır.

 “Babalık”,19 Ağustos 1928’de Konya Maarif Müdürlüğü’nün ilk kez yapacağı yeni harf kursu duyurusu yapmış, ayrıca Muallimler Birliği, Cumhuriyet Halk Fırkası, Türk Ocağı ve Tıp Birliği’nin yeni harflerle ilgili açtıkları kurs ilanları da “Babalık” sayfalarında yayınlanmıştı.

Aynı manzara, aynı coşkunluk Alâeddin Tepesi’nin önündeki meydanlığa kadar fasılasız devam etti. Halk, bu halk adamının etrafını çevirmişti. Kafile etraftan katılan binlerce Konyalı ile bir sel halinde fabrika sahasına aktı.”

Çift katlı camekânlı bir bölmeden salona geçilir. Yapının ana giriş cephesinde merdivenle çıkılan ikinci bölüm tüm cephe boyunca çıkma yapmıştır. Bu çıkmaların üzerinde çatı katında iki adet bakır kaplı soğan kubbe yer alır.

1946 İmar approachı yetersiz kalınca, 1954 yılında Konya için İkinci İmar approachını, belki de bugün bu yazıyı kaleme almama bile neden olan, dünyaya, olaylara, çevreme, kısacası herşeye sadece bakmanın değil görmeye çalışguyın önemini anlatan ve öğreten, two yıl önce 30 Temmuz 2015’te kaybettiğim, saygıyla andığım, sevgili hocam Leyla Taylan Baydar ve eşi Ferzan Baydar hazırlamışlardı.

Report this page